ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΥΚΙΑΔΗ, ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΚ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ 40 ΕΤΩΝ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ".


Τα σαραντάχρονα της Θεσσαλονίκης μου φέρνουν στη μνήμη τα φοιτητικά μου χρόνια της δεκαετίας του '60. Τότε, οι φοιτητές βρήκαν στην έκδοση της εφημερίδας τον πιο κοντινό συμπαραστάτη τους στους αγώνες για την δημοκρατία. Τα γενέθλια μιας εφημερίδας είναι γιορτή για όλους τους αναγνώστες της, γιατί με την εφημερίδα ζουν την καθημερινότητα τους, ανατροφοδοτούν τις ελπίδες τους και βιώνουν τη δημοκρατία.

Η εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" επιβίωσε παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργήθηκαν για το μη αθηναϊκό τύπο. Ειδικότερα εμείς οι Θεσσαλονικείς πρέπει να χαιρόμαστε διπλά, γιατί η εφημερίδα αυτή δεν είναι μόνο μια απλή τοπική εφημερίδα, αλλά προσπαθεί να εκφράσει την άλλη Ελλάδα πέρα από αυτή που παρουσιάζει ο αθηναϊκός τύπος. Εύχομαι να συνεχίσει να αποτελεί προπύργιο στη δημοκρατία της αποκέντρωσης και στην αναζήτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.