Ομιλίες

Ομιλία του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη σε εκδήλωση βράβευσης της επιχείρησης «Siemens Τηλεβιομηχανική ΑΕ» στο  πλαίσιο του προγράμματος «πρόληψη»(Safe) της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ομιλία σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Γυναικών  Μάνατζερ Επιχειρηματιών  και το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνου δυναμικού.  Τίτλος ομιλίας  «Παρεμπόδιση & Παρενόχληση στον εργασιακό χώρο. Αίτια επιπτώσεις, αντιμετώπιση».

Ομιλία του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ , καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη  με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου που έχει χαρακτηριστεί ως «ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες»  και  με  την ευκαιρία της  Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης που έγινε στη Λισσαβώνα την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου με θέμα: «21ος αιώνας:Συμμετοχή για όλους»

Εισήγηση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη με τίτλο «Το κοινωνικό κεκτημένο ως όρος ένταξης στην ΕΕ» στο συνέδριο που διοργανώθηκε από την ΟΚΕ Ελλάδος και την ΟΚΕ της Ευρώπης σε συνεργασία με τη διαδικασία Royaumont.

Ομιλία του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη για το διεθνές συνέδριο που διοργανώθηκε από το ΙΣΤΑΜΕ –Ανδρέας Παπανδρέου με τίτλο: «Η Ευρώπη και ο κόσμος στην αρχή της νέας χιλιετίας». Τίτλος εισήγησης: «Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και κοινωνικό κράτος»

Ομιλία του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη  για την ημερίδα με τίτλο: «Η Ευρώπη στην αυγή του 21ου αιώνα στο πλαίσιο του προγράμματος πληροφόρησης του Ευρωπαίου πολίτη». Τίτλος ομιλίας : Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και η κοινωνική Ευρώπη.

Ομιλία του Ι.Κουκιάδη στη διεθνή ημερίδα της Ευρωπαϊκής Σοσιαλιστικής Ομάδας με θέμα:"Η κοινωνική ποιότητα της Ευρώπης"

Εισήγηση  του καθηγητή & μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ιωάννη Κουκιάδη σε δημόσια συζήτηση –εκδήλωση με θέμα: «Η Θεσσαλονίκη του πολιτισμού στον 21ο αιώνα» με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου του Ευάγγελου Βενιζέλου «Η Θεσσαλονίκη του πολιτισμού». Λοιποί ομιλητές: κ. Παντερμαλής, κ. Βέλτσος, κ. Παπασαραντόπουλος

Ομιλία του Καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη σε συνέδριο με τίτλο «Κοινωνικός  Διάλογος και Συλλογικές Διαπραγματεύσεις στην Ενωμένη Ευρώπη». Συνδιοργανώνει το ΚΔΕΟΔ ο τομέας Αστικού, Δικονομικού και Εργατικού Δικαίου του ΑΠΘ και η Εταιρεία Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης(ΕΔΕΚΑ).
Τίτλος Ομιλίας: «Κοινωνικός Διάλογος και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση: εξέλιξη του Νομικού Πλαισίου και το Πρακτικό του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Διαλόγου».

Εισήγηση του καθηγητή & μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ιωάννη Κουκιάδη σε ημερίδα στην Κατερίνη  με θέμα: «Η γνωριμία των μαθητών με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης» με αφορμή το πειραματικό πρόγραμμα  «Ευρωπαϊκή Ένωση» του έργου ΣΕΠΠΕ (Σχολεία Εφαρμογής Πειραματικών Προγραμμάτων στην Εκπαίδευση)

Ομιλία του Ευρωβουλευτή καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη για την επιστημονική εκδήλωση που διοργανώνει ο δικηγορικός σύλλογος με θέμα: «Ο ενιαίος νομικός χώρος στην  ΕΕ. Ζητήματα δικηγορικού ενδιαφέροντος σχετικά με τη διαδικασία της νομικής ολοκλήρωσης».

Ομιλία του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ  καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη σε διημερίδα για του απόδημους Μαγνησιώτες. Διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας.Τίτλος ομιλίας : Η πολιτική της ΕΕ απέναντι στους μετανάστες»

Ομιλία του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ  καθηγητή Ιωάννη Δ. Κουκιάδη για την εκδήλωση πολιτικού διαλόγου με θέμα: «Οι εργασιακές σχέσεις. Η ελληνική και Ευρωπαϊκή διάσταση. Η προοδευτική πρόταση.»

Ομιλία του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ  καθηγητή Ιωάννη Δ. Κουκιάδη για την ημερίδα που διοργανώνει η Κάριτας Ελλάς με θέμα:«Πρόσφυγες και κοινωνικός αποκλεισμός.»

Εισήγηση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη στο Δ' στρογγυλό τραπέζι της Διημερίδας που διοργανώνει το ΙΣΤΑΜΕ - Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης και το ΣΒΒΕ και θέμα την ελληνική οπτική για την παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Κεντρικά σημεία της εισήγησης του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, καθηγητή Ιωάννη Δ Κουκιάδη στο πλαίσιο του  ενημερωτικού κύκλου διαλέξεων  που διοργανώνει το ΕΚΕΠ πάνω σε ζητήματα  της  ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Εισήγηση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Δ Κουκιάδη στη συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος που διοργανώνεται σε συνεργασία με το ΠΑ.Σ.Ο.Κ και την Ελληνική Αντιπροσωπία του Ε.Κ στο Ζάππειο Μέγαρο με θέμα συζήτησης΄''Οικονομία της γνώσης- εκπαίδευση και απασχόληση στην Ευρώπη''

Εισήγηση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Δ Κουκιαδη στο πλαίσιο διαλέξεων της σειράς "τιμή Δημητρίου Ευρυγένη" στο Κέντρο Διεθνούς καί Ευρωπαικού Οικονομικού Δικαίου, με θέμα " Οι νεότερες εξελίξεις στην ΕΕ κατά των διακρίσεων και της ξενοφοβίας"

Εισήγηση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Δ. Κουκιάδη για την εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Νεάπολης σε συνεργασία με τους Δήμους Αμπελοκήπων, Θέρμης, Σταυρούπολης, Πολίχνης με θέμα ''Η Συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην ενίσχυση της απασχόλησης ''. Τίτλος εισήγησης του Κ. Κουκιάδη: ''Οι Ευρωπαϊκές Πολιτικές για την ενίσχυση της απασχόλησης και τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης ''

Εισήγηση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη με την ευκαιρία της διοργάνωσης του CEDEFOP “ ΑΓΟΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΙΙ: Η Εκπαίδευση προσώπων με διανοητικές μειονεξίες, καθώς και των εκπαιδευτών τους. «Η ένταξη στην επιχείρηση προσώπων με νοητικές μειονεξίες και η παρακολούθησή της»

Παρέμβαση  του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 8ου Συνεδρίου των Νέων Αγροτών  Ελλάδος στη Γενισέα του Νομού Ξάνθης.  

Συμπεράσματα ημερίδας με θέμα: "Η Μεταρρύθμιση των ασφαλιστικών συστημάτων στα κράτη μέλη της ΕΕ" που διοργανώθηκε στο Ζάππειο από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αναπτυξιακών Μελετών ΙΣΤΑΜΕ- Ανδρέας Παπανδρέου με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη

Εισήγηση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Δ. Κουκιάδη σε Διεθνές Συνέδριο  με θέμα: "Οι προοπτικές του εθνικού εργατικού δικαίου στο πλαίσιο της ΟΝΕ" που συνδιοργανώθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο  Αθηνών , Το Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών  και το ηλεκτρονικό περιοδικό fe-mail.gr"

Εισήγηση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Δ. Κουκιάδη σε ημερίδα που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Επικοινωνίας, Πληροφόρησης και Πολιτισμού  (ΕΚΕΠΠ) με θέμα "Ο Ευρωπαϊκός Χώρος Έρευνας και οι Ευρωπαίοι πολίτες"

Προεδρία του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Δ. Κουκιάδη σε ημερίδα που διοργανώθηκε από την Εταιρία Νομικών Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΒΕ) με θέμα την ευρωπαϊκή νομική σύγκλιση".Τίτλος εισήγησης κ. Κουκιάδη "Ο Ευρωπαϊκός Νομικός Χώρος, σε αναζήτηση ενιαίου νομικού χώρου"

Ομιλία του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Δ Κουκιάδη με την ευκαιρία της έκδοσης του Δήμου Νεάπολης με τίτλο "Μπροστά στη Νέα-Πόλη" σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμαρχο Νεάπολης κ. Γρηγόρη Χατζησάββα και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης.

Εισήγηση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Δ Κουκιάδη με την ευκαιρία ημερίδας που διοργανώθηκε από το τομέα ευρωπαϊκών θεμάτων της ΑΔΕΔΥ  με θέμα:"το μέλλον της Ένωσης-νέες μορφές ευρωπαϊκής διακυβέρνησης-ο ρόλος της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών". Τίτλος εισήγησης του κ. Κουκιάδη:Το πολιτικό μέλλον της Ευρώπης"

Εισήγηση του Ευρωβουλευτή  του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Δ. Κουκιάδη με  την ευκαιρία ενημερωτικού κύκλου διαλέξεων  που διοργανώνει  Η Ένωση Φοιτητών Παντείου με θέμα" Το μέλλον της Ένωσης - Οι εξελίξεις μετά τη σύγκλιση της πρώτης Συντακτικής Συνέλευσης"  Τίτλος εισήγησης του κ. Κουκιάδη:"Η πρώτη Συντακτική Συνέλευση στην Ιστορία της Ευρώπης"

Εισήγηση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Δ Κουκιάδη με την ευκαιρία ημερίδας που διοργανώθηκε από την Κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και το ΠΑΣΟΚ με θέμα: " Το νέο κύμα νεοφιλελευθερισμού. Η αντίσταση του κοινωνικού κράτους-Απολογισμός και προγραμματισμός της κοινωνικής Ευρώπης" 

Εισήγηση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Δ Κουκιάδη με θέμα: "Ο πολιτικός ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων" στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώνεται απο το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών ΙΣΤΑΜΕ- Ανδρέας Παπανδρέου με θέμα:"Πολιτική, Πολιτισμός, Κοινωνία των πολιτών

Εισήγηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Δ Κουκιάδη με θέμα: "η πολιτική της ΕΕ για την οδική ασφάλεια" στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα: "Τι αλλάζει στην αγορά του αυτοκινήτου στην Ελλάδα μετά τον Οκτώβρη του 2002-τροχαία ατυχήματα-πρόληψη αυτών"

Εισήγηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Δ Κουκιάδη με θέμα: "το μέλλον των αγροτικών πληθυσμών της ΕΕ" στο πλαίσιο διημερίδας που διοργανώθηκε απο τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση καί το Επαρχείο Λαγκαδά με θέμα την Ισόρροπη ανάπτυξη του Νομού, την αναγκαιότητα καί προοπτική για την Επαρχία Λαγκαδά"

Χαιρετισμός του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Δ Κουκιάδη με την ευκαιρία της 19ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης Κοινοβουλίων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου και με την ιδιότητα του μοναδικού εκπροσώπου του ΕΚ.

Εισήγηση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Δ Κουκιάδη με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 10ου δημοσιογραφικού Συνεδρίουμε θέμα:"Το νέο τοπίο στα ΜΜΕ-Ευρώπη καί ΜΜΕ"Τίτλος εισήγησης:"Η πολιτική της ΕΕ για τα ΜΜΕ"

Εισήγηση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Δ Κουκιάδη με την ευκαιρία ημερίδας που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας με θέμα· «Το νέο βιομηχανικό όραμα , κινητήρας οικονομικής ανάπτυξης» στο πλαίσιο της 67ης ΔΕΘ

Εισήγηση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Δ Κουκιάδη στη γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκδοτών Εφημερίδων με  θέμα: Διαφήμιση και χορηγία προϊόντων καπνού και η Ευρωπαϊκή πολιτική κατά τη διάδοση του καπνίσματος.

Εισήγηση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Δ Κουκιάδη στην Εθνική Σχολή Δικαστών στο πλαίσιο της 1ης ενημερωτικής συνάντησης Δικαστικών Λειτουργών από τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με θέμα: «Η προοπτική της ευρωπαϊκής ενοποίησης ενόψει της ένταξης των κρατών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και υπό το φως της Συντακτικής Συνέλευσης»

Θέσεις του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Δ. Κουκιάδη στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης με θέμα: «Μπορεί να χειραφετηθεί η Θεσσαλονίκη; Η πρόκληση του 2008». Η συζήτηση διοργανώθηκε από την Κίνηση Πολιτών «Θεσσαλονίκη 2008»

Ομιλία του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιωάννη Δ Κουκιάδη σε εκδήλωση με θέμα: «Συντακτική Συνεέλυση της Ευρώπης και Κοινωνική Πολιτική στο πλαίσιο της συμμετοχής του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Χρηματοοικονομικό -Χρηματοπιστωτικό Συνέδριο -Έκθεση "Money Show  2002"

Ομιλία του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ι.Δ. Κουκιάδη,  στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που  οργάνωσε η νεολαία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Ζάππειο στις 7/2/2003, με θέμα τη διεύρυνση και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ομιλία του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ι.Δ. Κουκιάδη,  στις 13 Φεβρουαρίου 2003, στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης, με τίτλο: «Η πολιτική ισορροπίας μεταξύ της ευελιξίας της εργασίας και της προστασίας των εργαζομένων»..

Ομιλία του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ι.Δ. Κουκιάδη,  στις 28 Φεβρουαρίου 2003, στο διεθνές συνέδριο της νομικής Θεσσαλονίκης, με τίτλο εισήγησης: «Οι βασικοί προβληματισμοί της συντακτικής συνέλευσης».

Oμιλία του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ι.Δ. Κουκιάδη σε ημερίδα της Ένωσης Βαλκανικών Δικηγορικών Συλλόγων με θέμα: "Τα Βαλκάνια και ο Ενιαίος Νομικός Χώρος που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση"

Ομιλία του καθ. Ι.Δ. ΚΟΥΚΙΑΔΗ, αντιπροέδρου της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τίτλο : "Η διαδικασία της Λισσαβόνας: πώς η Ευρώπη γίνεται η πιο ευημερούσα κοινωνία" στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργανώνει το Group Kangaroo στο Γραφείο της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα

Ομιλία του καθηγητή Ι.Δ. ΚΟΥΚΙΑΔΗ, ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, αντιπροέδρου της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς, με τίτλο: "Η μελλοντική κατεύθυνση της προστασίας των καταναλωτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση" στο πλαίσιο του Διεθνούς συνεδρίου της ΟΚΕ Ελλάδας: "Οι καταναλωτές και η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης"
που οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη 14-15 Μαρτίου 2003

Ομιλία του καθηγητή Ι. Δ. Κουκιάδη, ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη διεθνή συνδιάσκεψη της Ο.Κ.Ε. "Μετανάστευση-Οικονομική και Κοινωνική Ενσωμάτωση των Μεταναστών" που πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 27-28 Φεβρουαρίου 2003, με τίτλο: "Μεταναστευτικές πολιτικές στην ΕΕ - Η αναγκαιότητα κοινής μεταναστευτικής πολιτικής"

Ομιλία του καθηγητή Ι. Δ. Κουκιάδη, ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Στρογυλή Τράπεζα του ΚΥΚΛΟΥ με θέμα: "Ο πόλεμος του Ιράκ, απαρχή μιας νέας εποχής στη διεθνή πολιτική και το διεθνές δίκαιο"

Χαιρετισμός του Ευρωβουλευτή καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη προς τον Σύλλογο Εργαζομένων Περιφερείας Κεντρικής Μακεδονίας

Χαιρετισμός του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ιωάννη Κουκιάδη, αντιπροέδρου της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην έναρξη λειτουργίας της Δομής Στήριξης παλιννοστούντων, μεταναστών, προσφύγων στα πλαίσια υλοποίησης του έργου της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας EQUAL

Σχέδιο ομιλίας του Αντιπροέδρου της Νομικής Επιτροπής και Εσωτερικής Αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη, με την ευκαιρία της 21ης συνόδου της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των χωρών της Μαύρης Θάλασσας.

Ομιλία του καθηγητή Ι. Δ. Κουκιάδη, ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την δωρεά της βιβλιοθήκης του Νικολάου Ι. Πανταζόπουλου στο Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης του Δήμου Βόλου.

Ομιλία του καθηγητή Ι.Δ. Κουκιάδη, Αντιπροέδρου της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας με θέμα : "Η επιχείρηση στην εσωτερική αγορά - ευκαιρίες και προοπτικές". Τίτλος της ομιλίας: "Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις"

Εισήγηση του καθηγητή Ιωάννη Δ. Κουκιάδη, αντιπροέδρου της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο συνέδριο στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, με τίτλο: "Καλύτερη εργασία και ζωή. Προς μια συνεκτική και ανταγωνιστική διευρυμένη Ευρώπη".

Ομιλία του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ιωάννη Δ. Κουκιάδη, αντιπροέδρου της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Θέμα: Η πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας

Εισήγηση του ευρωβουλευτή καθηγητή Ιωάννη Δ. Κουκιάδη, αντιπροέδρου της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς, στο Συνέδριο που διοργανώνει ο Συνήγορος του Πολίτη, με θέμα: "Ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων και συντονισμός των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης". Τίτλος εισήγησης: "Ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων στο δημόσιο τομέα: ειδικά προβλήματα".

Ομιλία του καθηγητή Ι.Δ. Κουκιάδη, αντιπροέδρου της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ημερίδα που οργανώνει στην Καλαμαριά η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. με θέμα : "Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως αντίπαλος πόλος των ΗΠΑ".

Ομιλία του καθηγητή Ι. Δ. Κουκιάδη, ευρωβουλευτή, αντιπροέδρου της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Η ποιοτική διάσταση ως κοινό στοιχείο στις πολιτικές μετανάστευσης, προσφύγων και απασχόλησης

φεστιβάλ που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Οργάνωση Σοσιαλιστικής Νεολαίας (ECOSY), στα Καμμένα Βούρλα, στις 24 Ιουλίου 2003, με τίτλο: «Η Συντακτική Συνέλευση για το Μέλλον της Ευρώπης»

Ομιλία του καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη, ευρωβουλευτή, αντιπροέδρου της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς, στο φεστιβάλ που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Οργάνωση Σοσιαλιστικής Νεολαίας (ECOSY), στα Καμμένα Βούρλα, στις 24 Ιουλίου 2003, με τίτλο: «Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας»

Ομιλία του καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη, ευρωβουλευτή, αντιπροέδρου της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς, στον Ορεινό Αύγουστο με θέμα: "Το μέλλον των περιφερειακών πολιτικών στη διευρυμένη Ευρώπη", που έλαβε χώρα από 1 έως 3 Αυγούστου 2003, στα Πράμαντα του νομού Ιωαννίνων

Ομιλία του καθηγητή Ιωάννη Δ. Κουκιάδη, ευρωβουλευτή, αντιπροέδρου της Επιτροπής νομικών θεμάτων και εσωτερικής αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο συνέδριο της αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με θέμα: "Επενδυτικά κίνητρα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στη Διευρυμένη Ευρώπη"

Ομιλία του καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη, ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το επιστημονικό έργο του Παύλου Πετρίδη και τη συνεισφορά του στην ανάλυση της περιόδου Καποδίστρια

Ομιλία του καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη, ευρωβουλευτή, αντιπροέδρου της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Συνέδριο της EURONEM: "Μνημεία και Περιβάλλον", της 12ς.11.2003. Τίτλος ομιλίας: "Ο πολιτισμός και η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αειφόρο ανάπτυξη".

Εισήγηση του ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αντιπροέδρου της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθηγητή Ιωάννη Δ. Κουκιάδη στην ημερίδα που οργανώνει το Ε.Κ.Ε.Π.Π. με θέμα: "Ευρωπαϊκή και εθνική πολιτική για το περιβάλλον"

Ομιλία του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη, κατά την 22ης σύνοδο της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των χωρών της Μαύρης Θάλασσας

Ομιλία του καθηγητή Ιωάννη Δ. Κουκιάδη, ευρωβουλευτή, αντιπροέδρου της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πρόγραμμα της δεύτερης ενημερωτικής συνάντησης Δικαστών από χώρες της Ν.Α. Ευρώπης και του Ευξείνου Πόντου, που οργανώνει η Εθνική Σχολή Δικαστών. Τίτλος εισήγησης: "Η σημασία της ενσωμάτωσης του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα".

Ομιλία του ευρωβουλευτή, καθηγητή Ι. Δ. Κουκιάδη, αντιπροέδρου της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Money and Show με θέμα: "Η προστασία των καταναλωτών και τα ειδικότερα προβλήματα της ελληνικής αγοράς". Τίτλος εισήγησης: "Βασικοί προσανατολισμοί για την προστασία των καταναλωτών στην ΕΕ".

Ομιλία του καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη, ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρου της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Εσωτερικής Αγοράς τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Διοίκησης και Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Κεφαλαίου με τίτλο: Η πολιτική απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Κύπρος Μια πολιτική για περισσότερες, καλύτερες και βιώσιμες θέσεις

Προσφώνηση για τον Βασίλειο Σκουρή, Πρόεδρο του Δ.Ε.Κ.

Ομιλία του καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη, ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ημερίδα Στελεχών της Οργανωμένης Κοινωνίας των Πολιτών του Νομού Ευβοίας με τίτλο: "Η δια βίου μάθηση ως ατομικό δικαίωμα" Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δια βίου κατάρτιση σε συνάρτηση με τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ομιλία του καθηγητή Ιωάννη Δ. Κουκιάδη, ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με θέμα: "Η προοπτική ενός Συντάγματος για την Ευρώπη των 25". Τίτλος ομιλίας: "Η αποτυχία της Διακυβερνητικής Διάσκεψης".

Ομιλία του καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη, ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ημερίδα Στελεχών της Οργανωμένης Κοινωνίας των Πολιτών του Νομού Ευβοίας με τίτλο: "Η δια βίου μάθηση ως ατομικό δικαίωμα" Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δια βίου κατάρτιση σε συνάρτηση με τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ομιλία του καθηγητή Ι.Δ.Κουκιάδη, ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της διημερίδας του ΕURONEM με τίτλο: Κοινωνική επιχειρηματικότητα για το ευρωπαϊκό κοινωνικό επιχειρηματικό μοντέλο

Ομιλία του καθηγητή Ιωάννη Δ. Κουκιάδη, ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Βαλκανικών Δικηγορικών Συλλόγων με θέμα: "Η Προοπτική Θεσπισης Ευρωπαϊκού Συντάγματος".

Ομιλία του ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αντιπροέδρου της επιτροπής νομικών θεμάτων και εσωτερικής αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη σε συνέδριο προώθησης εναλλακτικού τουρισμού που διοργανώνεται στο νομό Ξάνθης, με τίτλο: "Η σύνδεση της ευρωπαϊκής πολιτικής τουρισμού με την απασχόληση".

Ομιλία του Ευρωβουλευτή κ. Ιωάννη Κουκιάδη στην Ημερίδα με θέμα "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα ως πολιτικό γεγονός"

Χαιρετισμός του ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αντιπροέδρου της επιτροπής νομικών θεμάτων και εσωτερικής αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη για την ημερίδα που οργανώνει το ΚΕ.Π.ΚΑ., με θέμα: "Η γνώση είναι δύναμη. Προϊόντα Καταναλωτικής Πίστης".